Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

tirsdag 26. oktober 2010

Pakistansk Linsegryte

Denne retten smaker nydelig. Det har vært en utfordring å få skrevet den ned, men nå håper vi at smaken er fanget. Den stammer fra Pakistan, og er laget av en av våre drevne damer på kjøkkenet. Hun vet hvordan og hvor mye, men det ser ut til å forandre seg fra gang til gang, men denne gang har jeg hengt over hennes skuldre og mast og spurt. Likevel, jeg gir ingen garantier. Er de noen feil eller forbedringer, så gi en kommentar.

Ingredienser
 6 PORSJONER

1 kopp hvite linse (urid dal) 
½ kopp delte kikerter (Chana dal) 
½ kopp gule munke bønner (Mung dal) 
½ røde linser ( Masour Dal) 
½ ts rød chili krydder 
1 ts salt 
1 ts garam masala 
1 ts cumin (zeera frør) 
korinder frisk 
1 stor løk 
2 ferske store tomater 
1 bit ingefær 
5-6 fedd hvitløk 
olje til steking

Fremgangsmåte:
  • Legg linsene i vann over natten. Kast vannet. 
  • Hakk løken 
  • Knus ingefær og hvitløk 
  • Brun løken i olje 
  • Stek ingefæren og hvitløk 
  • La det steke en stund 
  • Hakk og stek tomatene 
  • La det koke en stund 
  • Tilsett linsene i blandingen, og la det koke i 10-15 min. 
  • Kok vann og hell oppi og la det koke til linsene er myke. 
  • Fres cummin i litt olje og hell oppi blandingen. 
  • Tilsett garam masala og frisk koriander. 
  •  
  • Server med ris og nan eller chiabatti, eller salat




2 kommentarer:

  1. veldig godt med rotti også isteden for nan eller chiabatti.

    SvarSlett
  2. takk for oppskriften også. har savnet denne retten.

    SvarSlett