Ingredienser
6 PORSJONER
1 kopp hvite linse (urid dal)
½ kopp delte kikerter (Chana dal)
½ kopp gule munke bønner (Mung dal)
½ røde linser ( Masour Dal)
½ ts rød chili krydder
1 ts salt
1 ts garam masala
1 ts cumin (zeera frør)
korinder frisk
1 stor løk
2 ferske store tomater
1 bit ingefær
5-6 fedd hvitløk
olje til steking
- Legg linsene i vann over natten. Kast vannet.
- Hakk løken
- Knus ingefær og hvitløk
- Brun løken i olje
- Stek ingefæren og hvitløk
- La det steke en stund
- Hakk og stek tomatene
- La det koke en stund
- Tilsett linsene i blandingen, og la det koke i 10-15 min.
- Kok vann og hell oppi og la det koke til linsene er myke.
- Fres cummin i litt olje og hell oppi blandingen.
- Tilsett garam masala og frisk koriander.
- Server med ris og nan eller chiabatti, eller salat
veldig godt med rotti også isteden for nan eller chiabatti.
SvarSletttakk for oppskriften også. har savnet denne retten.
SvarSlett