Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

tirsdag 26. oktober 2010

Thai salat i chili og tomater (Tam Papaya)



Denne thai salaten har vi daglig til frokost på kjøkkenet. Det er vår tid sammen om morgenen. Da er langbordet dekket i kantina, og praten går om løst og fast. Damen fra Thailand som introduserte og lærte oss å lage papaya, har sluttet hos oss. Hun fikk jobb på en fin restaurant der hun lager verdens beste...ivertfall byens beste vårruller til glede for mange. Og vi, vi har papayaen til minne om henne hver dag.

Ingredienser
6 PERSONER

1 knust hvitløk
2 røde chili
1 stk gulerøtter
1 stor stk agurker
et par sherry tomater
3 brekkbønner
1 ss hakkete peanøtter uten salt
1.5 ts sukker eller palmsukker
1.5 ss fiskesaus
1 ss lime eller sitron saft

  • Skrell og rasp gulerøtter.
  • Brekkbønnene og tomater kuttes i små biter.
  • Bland alt sammen

Tips: Godt med reker, krabbe eller ansjos i :D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar