Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

mandag 8. november 2010

Kylling fra Marokko


Sist uke var det Rhama fra Marokko som stod for lunsjen. Det ble en stor suksess. Smakfull marinert kylling, men det beste var risen, laget på riktig afrikansk vis med løk, nøtter og rosiner. Jeg har valgt å ikke sett mengdemål på ingrediensene; prøv deg frem med krydderet, men litt sterkt skal de jo være. God middag!

Ingredienser:

Kylling filet eller kubber

Marinade
rød paprika
gul løk
fersk chili
hot chili pulver
karri
pepper
salt
olje
Slik gjør du: 
  • Hakk paprika, løk og chili
  • Bland og knus det sammen
  • Mariner kyllingen med blandingen natten over, eller i noen timer.
  • Stek deretter kyllingen i ovnen 200C i ca.30 min
  • Etter ca.20 min, pensle den med en blanding av smeltet smør og kyllingbuljong. 
Risen:
Basmatiris
rosiner
mandler uten skall
løk
salt smør
olje
Slik lager du risen:
  • Skjær løken i ringer og stek den i olje til den er brun....mørk brun, men ikke brent. Pass på her!
  • Stek mandlene i olje til de er gyllenbrune. Obs! ikke sammen med løken
  • Vask og skyll riden godt før den stekes i olje
  • Ta oppi rosiner, salt og hell på vann
  • Kok risen under lokk og skru ned varmen.
  • Bland ris, mandler og løk når risen er ferdig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar