Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

søndag 5. desember 2010

Samosa


Ingredienser
4 PORSJONER
400 g kjøttdeig
1 liten løk
2 fedd hvitløk
Saften av en halv lime
1 ts brunt sukker
2 ts kummin
salt og pepper
Et halvt flak filodeig per samosa
1 egg til pensling

Dressing
1 boks creme fraiche lett
2-3 ss nøytral olje
0,5 potte koriander
2 ss akasiehonning
Saften av en halv lime
0,5 ts mynte eller ingefær
1 rød chili med frø

Slik gjør du:
  • Brun kjøttet med salt og pepper i en stekepanne med nøytral olje
  • Tilsett finhakket løk og hvitløk og la det surre videre
  • Bland inn lime, kummin, salt og pepper
  • Del filodeigflak i to slik at de blir to trekanter. Pensle med en eggeplomme blandet med litt vann
  • Brett filodeigen rundt en stor spiseskje kjøttblanding
  • Stek i forvarmet ovn i ca 15 min.
  • Bland sammen ingrediensene til dressingen i en blender eller stavmikser.
  • Server samosaen gjerne så varm at du ikke klarer å holde den uten serviett, og med dip.

1 kommentar: