Ingredienser
4 PORSJONER
400 g kjøttdeig
1 liten løk
2 fedd hvitløk
Saften av en halv lime
1 ts brunt sukker
2 ts kummin
salt og pepper
Et halvt flak filodeig per samosa
1 egg til pensling
Dressing
1 boks creme fraiche lett
2-3 ss nøytral olje
0,5 potte koriander
2 ss akasiehonning
Saften av en halv lime
0,5 ts mynte eller ingefær
1 rød chili med frø
Slik gjør du:
- Brun kjøttet med salt og pepper i en stekepanne med nøytral olje
- Tilsett finhakket løk og hvitløk og la det surre videre
- Bland inn lime, kummin, salt og pepper
- Del filodeigflak i to slik at de blir to trekanter. Pensle med en eggeplomme blandet med litt vann
- Brett filodeigen rundt en stor spiseskje kjøttblanding
- Stek i forvarmet ovn i ca 15 min.
- Bland sammen ingrediensene til dressingen i en blender eller stavmikser.
- Server samosaen gjerne så varm at du ikke klarer å holde den uten serviett, og med dip.
Hvor mange grader skal de stekes på?
SvarSlett