Ingredienser
 6 PORSJONER
1 kopp hvite linse (urid dal) 
½ kopp delte kikerter (Chana dal) 
½ kopp gule munke bønner (Mung dal) 
½ røde linser ( Masour Dal) 
½ ts rød chili krydder 
1 ts salt 
1 ts garam masala 
1 ts cumin (zeera frør) 
korinder frisk 
1 stor løk 
2 ferske store tomater 
1 bit ingefær 
5-6 fedd hvitløk 
olje til steking
- Legg linsene i vann over natten. Kast vannet.
 - Hakk løken
 - Knus ingefær og hvitløk
 - Brun løken i olje
 - Stek ingefæren og hvitløk
 - La det steke en stund
 - Hakk og stek tomatene
 - La det koke en stund
 - Tilsett linsene i blandingen, og la det koke i 10-15 min.
 - Kok vann og hell oppi og la det koke til linsene er myke.
 - Fres cummin i litt olje og hell oppi blandingen.
 - Tilsett garam masala og frisk koriander.
 - Server med ris og nan eller chiabatti, eller salat
 

veldig godt med rotti også isteden for nan eller chiabatti.
SvarSletttakk for oppskriften også. har savnet denne retten.
SvarSlett