Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

tirsdag 7. desember 2010

Panert seifilet på Pakistansk vis


Seifilet er kattemat og ikke for folk, startet diskusjonen med i dag. Jeg er vokst opp med en mor som en gang i uka hadde en stor seigryte stående på kok til til katten som nøt godt av hennes omsorg. Utskjemt katt eller dårlig fisk kan vi diskutere, men Noshi, en dame fra Pakistan tok det som sin oppgave å få meg til å endre mening. Hun satte igang med krydder og kikertmel og nappet til seg to fileer og tryllet frem den beste delikatessen av en grå fryspakket sei. Må innrømme at jeg la meg flat for hennes kokekunst. Heldigvis delte hun villig oppskriften med Bente og meg som ivrig skrev den ned på en gul lapp. Her er den...og alle seiskeptikere, jeg kan love deg en smaksopplevelse. Denne paneringen kan du bruke til både fisk og kylling, og varier gjerne med det fiskekrydderet du liker best.

Seifilet eller annen fisk

Til panering:
Kikertmel  (Gram flour) 
- det fås kjøpt på innvandrer eller helsekostbutikk
Salt og pepper
Chilipulver
Timianfrø
  • Knus timianfrø med en gaffel i en morter
  • Bland alt sammen med litt vann til en halvtykk grøt. La den stå en halv time.
  • Gni fisken med litt lime og dypp den i blandingen og stek den på middels varme til de er lysebrune.


1 kommentar:

  1. Et tips i etterkant! Det kan være lurt å tørke fisken godt med papirhåndkle før du panerer den. Da fester den segs bedre!

    SvarSlett