Seifilet er kattemat og ikke for folk, startet diskusjonen med i dag. Jeg er vokst opp med en mor som en gang i uka hadde en stor seigryte stående på kok til til katten som nøt godt av hennes omsorg. Utskjemt katt eller dårlig fisk kan vi diskutere, men Noshi, en dame fra Pakistan tok det som sin oppgave å få meg til å endre mening. Hun satte igang med krydder og kikertmel og nappet til seg to fileer og tryllet frem den beste delikatessen av en grå fryspakket sei. Må innrømme at jeg la meg flat for hennes kokekunst. Heldigvis delte hun villig oppskriften med Bente og meg som ivrig skrev den ned på en gul lapp. Her er den...og alle seiskeptikere, jeg kan love deg en smaksopplevelse. Denne paneringen kan du bruke til både fisk og kylling, og varier gjerne med det fiskekrydderet du liker best.
Seifilet eller annen fisk
Til panering:
Kikertmel (Gram flour)
- det fås kjøpt på innvandrer eller helsekostbutikk
Salt og pepper
Chilipulver
Timianfrø
- Knus timianfrø med en gaffel i en morter
- Bland alt sammen med litt vann til en halvtykk grøt. La den stå en halv time.
- Gni fisken med litt lime og dypp den i blandingen og stek den på middels varme til de er lysebrune.
Et tips i etterkant! Det kan være lurt å tørke fisken godt med papirhåndkle før du panerer den. Da fester den segs bedre!
SvarSlett