Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt
Lammegryte fra Marokko
Ingredienser
4 PORSJONER
500 g lammekjøtt
2-3 tomater
1 løk
1 kålrot
2-3 gulerøtter
1 squash
1 kopp kikerter
1/2 chili
1 ss tomatpurè
1 ts tørket ingefær
pepper og salt
1 ts gurkemeie
1 buljongterning
fersk koriander
Slik gjør du:
- kjøttet skjæres i små terninger og stekes i 5 min. Dryss over salt og pepper
- Hell over 5 dl vann, og la det koke opp. La det småkoke i ca.20 min.
- Rasp løk og tomat
- De andre grønnsakene skjæres i biter
- Squashen blir best hvis du koker den for seg med tomatpureèn.
- Ta alt i gryten sammen med kjøttet og krydderet.
Serveres med Couscous
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar