Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

tirsdag 8. februar 2011

Burmesisk Kylling Wok



Wok er alltid godt. Khawm sin siste dag som kjøkkensjef ble avsluttet med en riktig god wok med kylling og grønnsaker. Vi takker henne for mange gode dager sammen på kjøkkenet, og ønsker henne all lykke videre.

Ingredienser:
4 PERSONER

4 kyllingfileter
1/2 hodekål
1-2 gulerøtter
1 lite blomkål
1 purreløk

Slik gjør du:

  • Krydre kyllingen med salt, pepper og litt sukker 
  • stek den i små biter
  • Stek grønnsakene; blomkål først, så hodekål og til slutt gulrot.
  • Spe med soyasaus, østersaus og litt sukkerkulør.
  • Bland sammen med risnudler. Se under hvordan du tilbereder dem.
Risnudler: Kok opp vann, og la nudlene ligge å trekke i 5 min. Det skal altså ikke koke. Sil fra vannet og bland med resten.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar