Naiyana har vært kjøkkensjef denne uken, og da stod selvfølgelig vårruller på menyen. En enkel og lettlaget oppskrift, fordi du trenger ikke steke alle grønnsakene før du ruller. Det holder at kjøttet stekes. Vi laget opp mange med tanke på å fryse halvparten til en annen dag, men vårrullene solgte som varmt hvetebrød, og det gikk ikke lange stunden før vi var utsolgt både av dagens rasjon og de som var planlagt til neste gang.
Ingredienser
50-70 VÅRRULLER
Vårrullflak ca 50-70
50 g glassnudler
800 g kjøttdeig
smør
1/2 hodekål
500 g gulerøtter
1 løk
3 fedd hvitløk
2 ss østersaus
1 ss soyasaus
1 terning hønsebuljong
2 egg til sammenklebing
Fremgangsmåte:
1. Legg glassnudlene i kaldt vann i 1 time
2. Sil fra vannet og klipp dem opp i små biter
3. Rasp hodekål og gulerøtter i tynne biter
4. Hakk løken og bland alle grønnsaker sammen i en stor bolle
5. Stek kjøttdeigen i smør og hvitløk.
6. Smak til med østersaus, soyasaus og buljong
7. Bland det varme kjøttet godt sammen med grønnsakene og nudlene.
8. Start å pakke vårrullene. Legg vårrullflakene mellom to fuktige håndkle så de ikke blir harde men s du arbeider.
9. Lim rullene sammen med egg på kantene
10. Stek dem varm olje i en gryte. Pass på at de er dekket av olje.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar