Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

søndag 13. februar 2011

Vårrull


Naiyana har vært kjøkkensjef denne uken, og da stod selvfølgelig vårruller på menyen. En enkel og lettlaget oppskrift, fordi du trenger ikke steke alle grønnsakene før du ruller. Det holder at kjøttet stekes. Vi laget opp mange med tanke på å fryse halvparten til en annen dag, men vårrullene solgte som varmt hvetebrød, og det gikk ikke lange stunden før vi var utsolgt både av dagens rasjon og de som var planlagt til neste gang.


Ingredienser
50-70 VÅRRULLER

Vårrullflak ca 50-70
50 g glassnudler
800 g kjøttdeig
smør
1/2 hodekål
500 g gulerøtter
1 løk
3 fedd hvitløk
2 ss østersaus
1 ss soyasaus
1 terning hønsebuljong
2 egg til sammenklebing

Fremgangsmåte:
1. Legg glassnudlene i kaldt vann i 1 time
2. Sil fra vannet og klipp dem opp i små biter
3. Rasp hodekål og gulerøtter i tynne biter
4. Hakk løken og bland alle grønnsaker sammen i en stor bolle
5. Stek kjøttdeigen i smør og hvitløk. 
6. Smak til med østersaus, soyasaus og buljong
7. Bland det varme kjøttet godt sammen med grønnsakene og nudlene. 
8. Start å pakke vårrullene. Legg vårrullflakene mellom to fuktige håndkle så de ikke blir harde men s du arbeider.
9. Lim rullene sammen med egg på kantene
10. Stek dem  varm olje i en gryte. Pass på at de er dekket av olje.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar