Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

tirsdag 15. februar 2011

Fiskeform med rekeostsaus

Leter du etter en lettlaget festmiddag, da kan Bentes spesialitet gjøre susen; en fiskeform med grønnsaker toppet med cremefraice og rekeost.

Ingredienser
1 FORM

Hvitløk
1 purreløk
1 blomkål
1 brokkoli
1 stanhselleri
1 gulrot
1/2 glass hvitvin (kan sløyfes)
salt og pepper
sitronsaft
torskefilet i store biter

SAUS
1 boks rekeost
1 beger creme fraice
litt majones

Slik gjør du:

  • Dekk bunn med hakket hvitløk. 
  • Del grønnsakene i passe store biter og fordel dem i formen.
  • Legg fisken oppå og dryss på krydder og sitronsaft og eventuelt hvitvin.
  • Rør sammen ingrediensene til sausen og hell den over til slutt. 

Gratineres på 170C i 30-40 min.
Strø gjerne på reker de siste 10 min. Test om grønnsakene er ferdige.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar