Er du glad i indisk mat, er denne kyllinggryten en av de bedre. Den er basert på en karritype som heter Balti og kommer fra den nordøstlige delen av Pakistan som tidligere var kjent som Baltistan. Du får kjøpt ferdig blandet krydder; Baltimasala heter det. Slike karripastaer er ganske enkle å lage. Oppbevar dem på glass i kjøleskapet, så kan de stå i to uker, eller i fryseren i opptil 3 mnd.
Ingredienser
4 PORSJONER
1 kg kyllingkjøtt
2 ss olje
2 fedd hvitløk
1 kanelstang
1/2 ts kardemommefrø
1 ss garam masala
1 ts sesamfrø
1 ts valmuefrø
1/2 ts fennikelfrø
2 store løk, i fine skiver
3 ss Balti-masalapasta (ferdig pulver eller se oppskrift på pasta under)
2 1/2 dl hønsebuljong
2 1/2 dl fløte
1 ss friske korianderblad
- Skjær kjøttet i terninger
- Varm olje i en jerngryte eller wok og rørestek hvitløk, kanelstang, kardemommefrø og garammasala på middels varme i 1 min.
- Tilsett sesam-, valmue- og fennikelfrø og stek det i 30 sek. Skru ned varmen, tilsett løk og stek til løken er myk og gyllenbrun.
- Tilsett masalapasta og kjøtt og stek det i 5 min.
- Skru ned varmen og hell i buljongen. La det småkoke under lokk i 20 min. Hell i fløten og la det koke i ytterligere 10 min, rør av og til.
- Rør i korianderblad og smak til med salt og pepper. Serveres med nanbrød eller ris.
Karripasta - Baltimasala - pasta
Tørrstek 4 ss korianderfrø, 2 ss spisskummenfrø, to knuste kanelstenger, 2 ts av hver av:fennikelfrø, svarte sennepsfrø og kardemommefrø, 1 ts bukkehornfrø, 6 nelliker, 4 lauvbærblad og 20 karriblad i en liten panne på middels varme til det begynner å dufte aromatisk. Legg blandingen i en morter og la den avkjøles før den knuses til puver. Tilsett 4 ts malt gurkemeie, 4 ts hvitløkspulver, 2 ts malt ingefær, 1 1/2 ts chilipulver, og 2 1/2 dl eddik. Varm 2 1/2 dl olje i en kjele og rørestek pastaen i 5 min. Hell det på varme, steriliserte glass, som forsegles.
Hei Hege!
SvarSlettHer inne var det mye lekkert og fristendes, og det beste av alt oppskrift med bilder til, jippi! Har lag meg som følger og gleder meg til å bli inspirert. Dette ser nydelig ut!
Klem fra Anne Karin