Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

fredag 18. februar 2011

Tyrkisk lammegryte med bønner





Ingredienser
4 PERSONER
500 g lammekjøtt
500 g hvite bønner
200 g kikerter
1 løk
1 rød paprika
3 grønne chili
2 fedd hvitløk
1 ss tomatpurè
salt og pepper
buljong
smør og olje til steking

Slik gjør du:
  • Legg bønner og erter i vann over natten. Kok dem i vann i 1 time
  • Vask og skjær kjøttet i små biter. Kokes i 1 time
  • Stek kjøttet i smør
  • Skjær grønnsakene i terninger. Hvitløk hakkes. Stekes sammen med kjøttet
  • Ha i bønner og erter. Bland i tomatpurè og krydder.
  • Hell over 1 l kokende vann og buljong
Serveres med en blanding av bulgur og risoni.


Slik gjør du:
  • Stek risoni i olje til den er llys brun.
  • Bland i bulgur og rørestek godt. Bland i salt og litt buljong
  • Hell over kokende vann og la det koke ca 20 min på svak varme. Legg tørkehåndkle eller folie under lokket den siste koketiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar