Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

torsdag 24. februar 2011

Baklava

Ingredienser
500 g filodeig
250 g smør

Nøttefyll
500 g valnøtter
3 ss sukker 1 ss kanel

Sirup
2,5 dl vann
250 g sukker
2 ss sitronsaft
3 hele nellik, 1 kanelstang,
2 ss honning
  • Finhakk nøttene. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med kniver. Bland med sukker og kanel
  • Smelt smøret. Pensle en liten langpanne.
  • Legg et ark med filodeig på bordet. pensle med snør over det hele, og legg over nytt ark. Gjenta penslingen. Dryss over nøtteblandingen. Rull deigen sammen med en tynn rulle ( ca. 1cm diameter). Press sammen rullen i kortendene. Legg den på stekebrettet.
  • Pensle godt over med smeltet.
  • Stek i ovenen ved 180 C i ca 30 min. Kaken skal få en sprø og gyllen overflate.
  • Kok sirupen mens kaken steker:
  • Ha i alle ingrediensene, untatt honningen i en kjele. Kok på middels varme i 10 min.
  • Tilsett honningen og kok i ytterlige 5 min. Fjern nelliken og kanelstangen.
  • La kaken kjølne noen minutter før du skjærer den opp i passe store biter. Avkjøl sirupen og hell den over lunken kake. La kaken stå i kjøleskapet over natten. Dette er nødvendig for at sirupen sakl trekke ned i kaken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar