Ingredienser
500 g filodeig
250 g smør
Nøttefyll
500 g valnøtter
3 ss sukker 1 ss kanel
Sirup
2,5 dl vann
250 g sukker
2 ss sitronsaft
3 hele nellik, 1 kanelstang,
2 ss honning
- Finhakk nøttene. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med kniver. Bland med sukker og kanel
- Smelt smøret. Pensle en liten langpanne.
- Legg et ark med filodeig på bordet. pensle med snør over det hele, og legg over nytt ark. Gjenta penslingen. Dryss over nøtteblandingen. Rull deigen sammen med en tynn rulle ( ca. 1cm diameter). Press sammen rullen i kortendene. Legg den på stekebrettet.
- Pensle godt over med smeltet.
- Stek i ovenen ved 180 C i ca 30 min. Kaken skal få en sprø og gyllen overflate.
- Kok sirupen mens kaken steker:
- Ha i alle ingrediensene, untatt honningen i en kjele. Kok på middels varme i 10 min.
- Tilsett honningen og kok i ytterlige 5 min. Fjern nelliken og kanelstangen.
- La kaken kjølne noen minutter før du skjærer den opp i passe store biter. Avkjøl sirupen og hell den over lunken kake. La kaken stå i kjøleskapet over natten. Dette er nødvendig for at sirupen sakl trekke ned i kaken.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar