Kjøttsaus:
ca.500 g kjøttdeig
eller lammekjøtt
2 ss smør
2 løk
1 grønn paprika
2 ts salt
3/4 ts pepper
3/4 ts oregano
1/2 ts kanel
1 laurbærblad
1 båt hvitløk
ca.2 dl vann
1 boks tomatpuré (130g)
1 aubergine
2 ss salt
Ostesaus:
4 dl melk
3 ss hvetememl
200 g revet hvitost
2 egg
Fremgangsmåte:
- Skjær auberginen i 1/2 cm tykke skiver og dryss over saltet.
- Brun kjøttdeigen i smør i varm panne.
- Tilsett finhakket løk og stek til alt er brunet.
- Tilsett paprika i biter, salt, pepper, krydder, vann og tomatpuré. Kok opp og la alt trekke til en tykk saus.
- Visp sammen melk og mel og rør til det koker opp. Ta kjelen av varmen og tilsett revet hvitost. Avkjøl litt og rør inn eggene.
- Smør en ildfastfrom. Skyll av saltet av auberginsivene. Legg lagvis kjøttsaus og auberginskiver og hell ostesaus over. Dryss litt revet ost over til slutt. Stekes i ovn ved 200C i ca.40 min.
- Serveres med grønn salat og eventuelt brød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar