Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

tirsdag 5. april 2011

Moussaka




Kjøttsaus:
ca.500 g kjøttdeig
eller lammekjøtt
2 ss smør
2 løk
1 grønn paprika
2 ts salt
3/4 ts pepper
3/4 ts oregano
1/2 ts kanel
1 laurbærblad
1 båt hvitløk
 ca.2 dl vann
1 boks tomatpuré (130g)

1 aubergine
2 ss salt

Ostesaus:
4 dl melk
3 ss hvetememl
200 g revet hvitost
2 egg
Fremgangsmåte:
  • Skjær auberginen i 1/2 cm tykke skiver og dryss over saltet.
  • Brun kjøttdeigen i smør i varm panne.
  • Tilsett finhakket løk og stek til alt er brunet.
  • Tilsett paprika i biter, salt, pepper, krydder, vann og tomatpuré. Kok opp og la alt trekke til en tykk saus.
  • Visp sammen melk og mel og rør til det koker opp. Ta kjelen av varmen og tilsett revet hvitost. Avkjøl litt og rør inn eggene.
  • Smør en ildfastfrom. Skyll av saltet av auberginsivene. Legg lagvis kjøttsaus og auberginskiver og hell ostesaus over. Dryss litt revet ost over til slutt. Stekes i ovn ved 200C i ca.40 min.
  • Serveres med grønn salat og eventuelt brød.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar