Denne retten ble servert til sultne eksaminatorer og sensorer på Norskprøvene mandag kveld. Det ble mange lovord dagen derpå, og oppskriften fortjener vel da en plass i bloggen. Oppskriften er funnet på VG sine matsider.
Ingredienser
4 PERSONER
kylling, hel eller i fileer
1 løk
2 hvitløksfedd
2 cm ingefærrot, skrelt
2 ts karripulver
1/2 ts cayennepepper
1/2 ts kumin
1 bokser hermetiske tomater
1/2 boks kokosmelk
50 g cashewnøtter
Yoghurt naturell
Frisk koriander
Smør til steking
Fremgangsmåte
- Skjær to løk i tynne skiver, hakk hvitløk og ingefær. Stek løk, hvitløk og ingefær i fem minutter på middels varme under omrøring.
- Ha på karri, cayennepepper og kumin og stek videre i to minutter. Ha i kyllingbitene og vend dem godt rundt. Ha i tomater og kokosmelk.
- La det koke i 40 minutter. Ha i cashewnøtter, yoghurt, server med ris og ha på litt frisk koriander.
Tips! Hvis du ikke har kokosmelk og jogurt, er fløte en god erstatning for begge...faktisk bedre.
SvarSlett