Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

mandag 6. juni 2011

Indisk Kyllinggryte

Denne retten ble servert til sultne eksaminatorer og sensorer på Norskprøvene mandag kveld. Det ble mange lovord dagen derpå, og oppskriften fortjener vel da en plass i bloggen. Oppskriften er funnet på VG sine matsider.

Ingredienser
4 PERSONER

kylling, hel eller i fileer
1 løk 
2 hvitløksfedd 
2 cm ingefærrot, skrelt 
2 ts karripulver 
1/2 ts cayennepepper 
1/2 ts kumin 
1 bokser hermetiske tomater 
1/2 boks kokosmelk 
50 g cashewnøtter 
Yoghurt naturell 
Frisk koriander 
Smør til steking

Fremgangsmåte

  • Skjær to løk i tynne skiver, hakk hvitløk og ingefær. Stek løk, hvitløk og ingefær i fem minutter på middels varme under omrøring.
  • Ha på karri, cayennepepper og kumin og stek videre i to minutter. Ha i kyllingbitene og vend dem godt rundt. Ha i tomater og kokosmelk.
  • La det koke i 40 minutter. Ha i cashewnøtter, yoghurt, server med ris og ha på litt frisk koriander.

1 kommentar:

  1. Tips! Hvis du ikke har kokosmelk og jogurt, er fløte en god erstatning for begge...faktisk bedre.

    SvarSlett