Denne oppskriften har gått igjen hos oss i en del år, og stadig i nye varianter. Du kan fylle auberginene med hva du vil av fyll, men denne oppskriften er den klassiske med kjøttdeig og tomatsaus. Auberginene er ideelle til å fylle pga av sin båtform, men også fordi kjøttet fungerer som en svamp på innholdet...suger til seg det som er av gode smaker...så vær raus.
Fremgangsmåte:
Ingredienser
4 PERSONER
2 auberginer
300 g kjøttdeig
1 løk
1 grønn paprika
2 tomater
salt og pepper
salt og pepper
1 liten boks tomatpuré
bladpersille
revet ost
revet ost
Fremgangsmåte:
- Del auberginene i to på langs og legg dem i godt saltet vann mens du hakker løk, paprika og tomater.
- Sil fra vannet og skyll auberginene godt.
- Stek løken blank og stek deretter kjøttdeigen. Bland i paprika og tomater.
- Stek auberginene i mye olje til de er myke inni. Legg dem på stekeplate og ta oppi fyllet. Dryss over med persille og ost.
- Bland tomatpuréen med vann og kok det opp i en gryte. Hell det i bunnen av stekeplaten.
- Stek auberginene i ovnen ved 200C til osten er gyllen.
- Server med ris
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar