Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

mandag 6. juni 2011

Gratinerte Auberginer

Denne oppskriften har gått igjen hos oss i en del år, og stadig i nye varianter. Du kan fylle auberginene med hva du vil av fyll, men denne oppskriften er den klassiske med kjøttdeig og tomatsaus. Auberginene er ideelle til å fylle pga av sin båtform, men også fordi kjøttet fungerer som en svamp på innholdet...suger til seg det som er av gode smaker...så vær raus.



















Ingredienser
4 PERSONER

2 auberginer
300 g kjøttdeig
1 løk
1 grønn paprika
2 tomater
salt og pepper
1 liten boks tomatpuré
bladpersille
revet ost

Fremgangsmåte:

  • Del auberginene i to på langs og legg dem i godt saltet vann mens du hakker løk, paprika og tomater.
  • Sil fra vannet og skyll auberginene godt.
  • Stek løken blank og stek deretter kjøttdeigen. Bland i paprika og tomater.
  • Stek auberginene i mye olje til de er myke inni. Legg dem på stekeplate og ta oppi fyllet. Dryss over med persille og ost.
  • Bland tomatpuréen med vann og kok det opp i en gryte. Hell det i bunnen av stekeplaten.
  • Stek auberginene i ovnen ved 200C til osten er gyllen.
  • Server med ris

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar