Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

torsdag 9. juni 2011

Rhamas lammegryte

Ingredienser
4 PORSJONER
500 g Lammekjøtt
1 løk
2 tomater
2 fedd hvitløk
2 ss tomatpurè
buljong
2 ts kummin
4 hele nellik
1 ts kanelstang
1 laubærblad

Fremgangsmåte:

  • Skjær kjøttet i passe biter og kok det i 1 time
  • Skjær løken i båter og stek den gyllen sammen med kanelstang og laubærblad
  • Ha i resten av krydderet og tomatpurè
  • Skjær tomatene i små båter, ta ut frøene og ha det i gryten.
  • Sil kjøttet fra kraften, og hell kraften i blandingen og kok opp
  • Vask risen godt, og  ha den og kjøttet i gryten med det andre. Kok til risen er ferdig ca.20 min.
  • Server med salat og brød

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar