Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

torsdag 9. juni 2011

Sulu Yemek - Lammegryte i langpanne


Ingredienser
4 PERSONER

2.5 kg lammekjøtt uten bein
2 auberginer
2 squash
1 løk
1 fedd hvitløk
2 grønne chili
1 tomatboks
1/2 ts chili
1 ts paprika
salt og pepper


Fremgangsmåte:
  • Skjær kjøttet i små biter og kok det i 1 time
  • Kutt grønnsakene i store biter
  • Hakk løk kog hvitløk
  • Bland alt i en langpanneform
  • Bland i krydder og tomater og kjøttet
  • Hell over kjøttkraften og litt olje, og bland alt godt
Dekk pannen med folie og stek i ovnen i 200C i 30 min. Ta av folien, og stek ytterligere 15 min.

Server med ris eller brød


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar