Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

mandag 13. juni 2011

Lammegryte med hvite bønner fra Afghanistan

INGREDIENSER
4 PORSJONER

1 lammekjøtt
2 løk
5 tomater, hermetiske eller friske
1 fedd hvitløk
1/2 paprika
hvite bønner
salt og pepper
karri
litt chili
knuste koriander frø
frisk koriander

FREMGANGSMÅTE:
  • Legg bønnene i vann natten over
  • Kok dem møre, og kok dem videre sammen med kjøttet
  • Skjær kjøttet i biter. og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke
  • Stek løk og hvitløk til den er blank
  • Skjær tomateneog paprika og stek dem med løken
  • Bland i krydder, og ta alt sammen i lammegryten. Kok til lammet er mørt.
Server med ris; oppskrift under.

Ris med gulerot og rosiner
4 dl ris
en neve svarte rosiner
1 gulrot
kummin
salt
  • Legg risen i vann i 2-3 timer (bare hvis du har tid). Skift vann et par ganger. Kok den så på vanlig måte.
  • Stek rosinene i olje til de blåser seg opp
  • Hell på vann og ta oppi risen når det koker. Bland i salt og kummin, og la det koke i 20 min.
  • Skjær gulerot i veldig tynne strimler. Stek dem i olje til de blir sprø og sil dem fra oljen. Bland dem med risen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar