4 PORSJONER
1 lammekjøtt
2 løk
5 tomater, hermetiske eller friske
1 fedd hvitløk
1/2 paprika
hvite bønner
salt og pepper
karri
litt chili
knuste koriander frø
frisk koriander
FREMGANGSMÅTE:
- Legg bønnene i vann natten over
- Kok dem møre, og kok dem videre sammen med kjøttet
- Skjær kjøttet i biter. og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke
- Stek løk og hvitløk til den er blank
- Skjær tomateneog paprika og stek dem med løken
- Bland i krydder, og ta alt sammen i lammegryten. Kok til lammet er mørt.
Ris med gulerot og rosiner
4 dl ris
en neve svarte rosiner
1 gulrot
kummin
salt
- Legg risen i vann i 2-3 timer (bare hvis du har tid). Skift vann et par ganger. Kok den så på vanlig måte.
- Stek rosinene i olje til de blåser seg opp
- Hell på vann og ta oppi risen når det koker. Bland i salt og kummin, og la det koke i 20 min.
- Skjær gulerot i veldig tynne strimler. Stek dem i olje til de blir sprø og sil dem fra oljen. Bland dem med risen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar