Cafè Sting har lenge vært kjent for sin gode sjokoladekake - myk og saftig og med en helt utrolig god sjokoladekrem. Oppskriften fant jeg på nettsiden: Det søte liv... |
Ingredienser
1 RUND FORM 24CM
125 g meierismør
1 dl vann
3 ss kakao
1 ts vaniljesukker
4 egg
250 g sukker
150 g hvetemel
3 ts bakepulver
Sjokoladekrem
2 egg
1 dl kremfløte
135 g sukker
50 g kokesjokolade
125 g meierismør
1 ts vaniljesukker
Raspet mørk sjokolade til pynt
Fremgangsmåte:
- Smelt smøret i en gryte. Tilsett vann, kakao og vaniljesukker.
- Ta gryten av platen og pisk inn 4 eggeplommer med elektrisk mikser.
- Ha så i sukker, mel og bakepulver. Rør deigen glatt og klumpfri.
- Pisk eggehvitene for seg til hvitt skum. Vend dette i deigen til slutt. Obs!! Vend forsiktig slik at ikke luften fra eggene går ut.
- Ha deigen i en rund form 24 cm i diameter med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175C i ca 45 min. Avkjøl kaken i formen. Ta den ut og fjern bakepapiret. Del kaken i to bunner.
- Ta kremfløte, egg og sukker i en gryte. Gi blandingen en oppkok under omrøring. Ta gryten av platen og rør i oppdelt sjokolade til den smelter. Ha så i smør og vaniljesukker. Rør til smøret har smeltet og blandingen er glatt og klumpefri.
- Sett kremen i kjøleskapet i minst 2 timer. Pisk den så opp med elektrisk mikser til den er luftig og lysere i fargen.
- Fyll og pynt kaken med kremen. Dryss over raspet sjokolade til pynt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar