Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

onsdag 14. mars 2012

Rekerisotto

Ingredienser
4 PORSJONER
Reker, frosne eller ferske
1 pk amerikansk grønnsakblanding
1 gul og 1 rød paprika
2 fedd hvitløk
litt ingefærrot
1/2 rød chili
salt og pepper
4 dl ris
2 egg

Fremgangsmåte:

Kok risen. bruk helst Basmatiris da den er tørr og lett og steke etterpå.
Hakk hvitløk, ingefær og chili.
Kutt paprika i små biter.
Stek paprika i litt olje, deretter grønnsakblandingen.
Ta alt ut av pannen i en bolle eller form.
Stek rekene chili, ingefær og hvitløk. bruk lite olje og kort steketid ca.3 min.
Bland det i formen med grønnsakene.
Stek risen og bland i formen med resten.
Visp sammen egg og litt vann og stek det i olje på svak varme til egget klumper seg i små biter.
Ha det oppi blandingen og bland alt godt sammen.
Hakk koriander og dryss over.




Tips:   Bruk pesto til dressing; Det ligger oppskrift på pesto på bloggen. Du kan også bruke stekt kylling istedenfor reker.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar