Matbloggen Kafé Gummien er et forsøk på å samle gode oppskrifter fra Kantinen på Johannes Læringssenter i Stavanger. Senteret og kantinen holder til nyrestaurerte lokaler i den gamle gummifabrikken i østre bydel. Kantinen fungerer som en opplæringsarena innen matlaging og norsk språk. Våre deltagere kommer fra store deler av verden, noe som setter farge og smak på maten som blir laget. Det er ikke alltid enkelt å fange smaken i målbare enheter til en ferdig oppskrift. Så kjære kollegaer og venner; oppfordringen er å prøve ut oppskriftene; gi forslag til forbedringer som gir nye smaksopplevelser...God Appetitt

torsdag 22. mars 2012

Lammekjøtt med hvitebønner i tomatsaus

I dag står lammekjøtt på menyen. Zainab var tidlig på kjøkkenet og har hatt full kontroll både på maten og assistenter, deriblandt meg. Utfordringen kom når vi skulle skrive oppskrift. Hver gang jeg hadde oversikt på krydder og ingredienser, hadde det en tendens til å stadig dukke opp nye hemmligheter; jo mer jeg rørte i gryten, jo mer delikatesser kom flytende til overflaten. Her er det endelige resultatet.

Ingredienser
4 PORSJONER

800 g lammekjøtt
en løk
4 kardemommefrø
1 kanelstang
4 hele nellik
1 lauvbærblad
2 ts salt

Vask kjøttet og tørk det med tørkehåndkle.
Kok det sammen med løk og krydder i ca 2 timer.

Bløtlegg hvite bønner i vann natten over. Kok dem i 1 time.

Saus
1/2 finhakket løk
1 fedd hvitløk
1 ts tandoori masala krydder
1 ts karri
salt og pepper
1 ss tomatpurè
1 boks hakkede tomater
1 tørket lime

Stek løk og hvitløk. Tilsett krydder og tomatpure og tomatboks. La det koke en stund med hele, tørkede lime. Når kjøttet er ferdig, legg oppi kjøttet og smak til sausen med kraften fra kjøttet. Ta oppi bønnene til slutt. Smak til med mer krydder etter behov.

Serveres med ris og makarnasi. Makarnasi er en tynn spagettitype delt i små deler. Den f år du kjøpt på innvandrerbutikk. Stek den i olje til den blir brun. Hell over risen og stek de sammen. Hell over kokende vann og salt. Skru ned varmen med en gang det koker, og la det stå under lokk til risen er ferdig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar